Паперові мережива Ані Тимко

2018-04-12

/Files/images/30698701_2122226118010679_7097890342376046592_n.jpg

12 квітня у виставковій залі Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського урочисто відкрилася персональна виставка «Світ, який – мереживо казкове» Анни Тимко, вихованки гуртка «Творча майстерня» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва.

Виставка стала чудовим подарунком до чотирнадцятого дня народження юної ніжинської художниці, бо народилася Аня 14 квітня 2004 року в мальовничому Ніжині. Дівчинка навчається у восьмому класі Ніжинської ЗОШ І – ІІ ст. № 4. З раннього дитинства Аня захоплюється творчістю. Серед її творчих уподобань мистецтво витинанки, батику, валяння та живопису. Свій талант вона розвиває та вдосконалює, займаючись у гуртку «Творча майстерня» НБДЮ. Під дбайливим керівництвом її педагога Ю. В. Хоменко Анна вже досягла неабияких успіхів. Вона багаторазовий переможець та призер різнорівневих конкурсів з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, таких як: Міжнародний конкурс «Золотий мольберт» (м. Львів); Всеукраїнська виставка-конкурс «Талановиті! Наполегливі! Успішні!» (м. Київ); Міжнародний благодійний фестиваль-конкурс «Зимова фантазія» (м. Київ); VІ Всеукраїнський конкурс «Витинанка» (м. Вижниця); Всеукраїнський конкурс «Арт Країна KIDS» (м. Київ); Всеукраїнська виставка-конкурс декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій рідний край» (м. Київ) та ін.

Цікаві за тематикою та композиційною будовою 17 авторських робіт Ані, виконаних у напрямку сюжетно-декоративної витинанки, справили незабутнє враження на всіх присутніх на презентації її персональної виставки. Щирі вітання зі значною творчою перемогою пролунали для неї від директора НБДЮ В. С. Примаченка, керівника гуртка Ю.В. Хоменко, спеціаліста управління культури і туризму м. Ніжина О. В. Сімкіної; викладача Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької, відомої ніжинської майстрині, члена Національної спілки художників України Є. Ю. Липовецької. Радість важливої в житті Ані події розділили з нею подруги по гуртку та друзі-однокласники на чолі з класним керівником Л. П. Таранько. Приємним сюрпризом для юної майстрині та для всіх гостей презентації стало музичне вітання від вихованців Ніжинської дитячої школи мистецтв (клас І. В. Разон).

Експозиція діятиме до 12 травня. Тож не змарнуйте чудовою нагодою помилуватися творчим доробком талановитої вихованки НБДЮ.

Методист НБДЮ Ярешко О. С.

Кiлькiсть переглядiв: 352

Коментарi