• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вітаємо дитячий зразковий хореографічний ансамбль «АРАБЕСК» з перемогою на міжнародному фестивалі-конкурсі «MEGAPOLIS» (м. Харків)

Вітаємо дитячий зразковий хореографічний ансамбль «АРАБЕСК» з перемогою на міжнародному фестивалі-конкурсі «MEGAPOLIS» (м. Харків)

2013-04-02

/Files/images/для сайта.JPG

31 березня – 1 квітня 2013 року в м. Харкові стартував Міжнародний фестиваль танцю «MEGAPOLIS» – найбільший в Україні та СНД, який об’єднує в собі безліч танцювальних направлень.

Метою фестивалю є комплексне розкриття творчого потенціалу учнівської молоді, які займаються хореографічним мистецтвом.

Міжнародний фестиваль танцю «Megapolis» проводиться організатором фестивалю «ARTBomb» – Фесюниною Мариною і є одним із самих масових фестивалей в Україні, об’єднуючий в собі багато танцювальних напрямків, що збирає 3500 танцюристів з різним рівнем підготовки в різних номінаціях и категоріях. Має статус фестиваля-конкурса.

Фестиваль «Megapolis» проводиться за підтримки Благодійного фонду «Схiдний лотос», метою якого є надання допомоги і підтримки хворим при сухотах.

В Міжнародному фестивалі танцю «MEGAPOLIS» (31 березня 2013 року) приймали участь вихованці Ніжинського Будинку дітей та юнацтва – середня група зразкового хореографічного колективу «Арабеск», керівник Лисиця Оксана. Вихованці змагалися у номінації: народний танець до 12 років. Юні таланти гідно представили Ніжинський край, ставши золотими призерами за російський танець «Манерная кадриль» та срібними призерами за хореографічний номер «Полька-крутка» у цій номінації. /Files/images/для сайта 2.JPG

Конкурс оцінювали відомі майстри танцювальної творчості: Оксана Худаева – кмс з художньої гімнастики, володар спеціальної нагороди за особистий внесок в розвиток хореографії в Україні,хореограф-постановник театру танцю «АССОРТИ» Ігор Животченко-Лауреат і дипломант Міжнародних фестивалів і конкурсів, володар почесної медалі національного заслуженого ансамблю танцю України ім..Павла Вірського Ірина Сурнєва-Заслужена артистка Росії,солістка балету ІBT,діяча солістка Харківського Академічного Театру Опери та Балету.


Колектив «Арабеск» разом зі своїм керівником брали участь у майстер-класі відомого учасника шоу "Танцюють всі!" танцівника Івана Дроздова (
Donny D). На занятті було дуже цікаво, ознайомились із історією виникнення та теорією «Hip hop dance», вивчили основні рухи та невелику хореографічну композицію.
Наші конкурсанти залишилися задоволені фестивалем та мали змогу познайомитись із творчістю інших танцювальних колективів України та Росії, адже на фестивалі було представлено більше 60 хореографічних колективів
в намінації народний танець.

Вихованцям ансамблю "Арабеск" також на довго запам'ятаються цікаві екскурсії визначними місцями фестивального Харкова. Вони сподіваються що ця подорож до цього чудового, привітного міста буде не останньою, як і перемога на його фестивальних майданчиках.

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi