• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Повір у себе – і в тебе повірять інші!

Повір у себе – і в тебе повірять інші!

2013-12-03

/Files/images/e4c0b5a5414aad852c701818091ecfbd_500_0_0.jpg

У художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею відбулось відкриття виставки «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», якою розпочався традиційний для нашого міста цьогоріч уже ХІ однойменний фестиваль творчості дітей та молоді з особливими потребами. Організатори фестивалю – Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Управління культури і туризму Ніжинської міської ради. На виставці представлено близько 150 авторських робіт п′ятидесяти двох юних ніжинців. Свої творчі здобутки оприлюднили також і вихованці Ніжинського будинку дітей та юнацтва.

Метою організації такої виставки є не тільки показати громадськості майстерність творчо обдарованих дітей з особливими потребами, а й привернути її увагу до нагальних потреб осіб цієї категорії. Сприяти виявленню меценатів, які могли би надати підтримку майбутнім Айвазовським, Примаченкам, Герасимовичам. Заохотити батьків, що мають дітей з вадами здоров’я, не лишатись наодинці зі своїми проблемами. Бачити в таких дітях особистість і допомогти їм розвинути свій дар, реалізувати себе засобами мистецтва. І, звичайно, нагадати, що обов’язком як державних, так і громадських організацій є всебічна підтримка наших співгромадян з особливими потребами і зокрема творчих дітей і молоді.

Виставка експонуватиметься до 10 січня 2012 року. Отже її можуть відвідати всі бажаючі. А фестиваль завершився концертною програмою за участю дітей і молоді з особливими потребами, переглянути яку мешканці міста мали змогу у Ніжинський будинок культури. Окрасою цього концерту також були обдаровані виховаці НБДЮ.

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi